streda 11. marca 2015

Ricotta kolac

Taketo kolace su u nas doma velmi oblubene.Jednoduche a chutne ..Nie nemam na mysli kolac ktory bude sediet na stole 2-3 dni ...ale kolac ktory sa zje hned po upeceni...A budete lutovat ze ste neupiekli 2.Co sa u nas doma stava celkom casto ak sa pecie nejaky cheesecake alebo taliansky kolac s ricottou...
                                                  Ricotta kolac
Potrebujeme:5 vajicok
500g ricotty
150g krupicoveho cukru
3 PL mletych mandli alebo muky
nastruhana kora z 2 citronov
3-5 PL rumu
stipa soli
maslo a struhanka na formu
Postup:Ruru si predhrejeme na 180C.Tortovu formu (25cm) si namastime maslom a vysypeme struhankou.
Zltky si oddelime od bielkov.K zltkom si pridame ricottu a poriadne premiesame...Pridame cukor,mandle (alebo muku),citronovu koru,rum a sol.Vsetko poriadne vymiesame.
V dalsej miske si vyslahame bielky do tuha a opatrne primiesame k zltkam.Premiesame a nalejeme do pripravenej tortovej formy.Dame piect na 40minut.Po vytiahnuti nechame vychladnut.


















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára