streda, 4. marca 2015

Dulce de leche cheesecake

Tak tento cheesecake je hotova bomba ! Uplne prekonal vsetky ktore som doteraz upiekla ...je tak neskutocne lahodny ,uzasny a vysoko navykovy ze sa mi po nom zbiehaju slinky aj teraz ked nan len pomyslim.Bolo to prekvapenie pre kolegov a iba sa po nom zaprasilo ...U mna osobne najoblubenejsi a urcite ho planujem co najskor opat pripravit !
                                            Dulce de leche cheesecake
Potrebujeme:zaklad:185g lotus susienok
1 1/2 PL cukru
85g masla,roztopeneho
1/8 CL mletej skorice
cheesecake:910g kremoveho syra(ja som pouzila znacku philadelphia)
150g cukru
4 vajicka ,izbovej T
280g dulce de leche(skaramelizovane salko)
2 CL vanilkoveho extraktu
stipa soli
poleva:95g dulce de leche
2 PL mlieka
Postup:Ruru si predhrejeme na 180C.
Zaklad:susienky si rozdrvime na drobno a pridame cukor,skoricu a maslo.Poriadne premiesame a nasypeme do tortovej formy (23cm).Utlacime pomocou pohara alebo prstov do hladka a dame piect na 10-12 min.
Cheesecake:V miske si pomocou rucneho mixera vyslahame syr s cukrom do hladka.Po jednom pridame vajicka.Napokon vmiesame dulce de leche,vanilkovy extrakt a sol.Vsetko poriadne premiesame a nalejeme do formy.Dame piect na 55minut.Cheesecake po vytiahnuti by mal byt po okrajoch uplne upeceni a v strede sa bude este trosku triast.Nechame vychladnut.
Poleva:V hrnceku si zohrejeme dulce de leche s mliekom a prelejeme cez vychladnuti cheesecake !






















1 komentár: