streda 4. júna 2014

Jahodovo vanilkovy dzem

Moja dzemova zavislost pokracuje.Nedokazem to opisat aky uzasny pocit to je ked si rano otvorim vlastny dzem .Asi pukam pychou.:)Naozaj.Zda sa mi ze nic lepsie neexistuje ako robenie dzemu.Dufam ze niektory z vas so mnou suhlasia.A napokon treba sa pripravit na zimu...Uz je JUN ! :) :) Asi vas neprekvapi ze toto leto mam v plane pripravit minimalne 404000 roznych dzemov a podelit sa o ne s vami.Lebo urobit si dzem je naozaj jednoduche!!!A aby som nezabudla ja som pridala do dzemu trosku masla lebo som niekde citala ze vdaka tomu sa vytvori menej peny :)
Co sa tyka dzemu vsetky informacie cerpam z knih a internetu (ako mozte vidiet na poslednej fotke mam uz peknu zbierku ) nakolko v mojej blizkosti nie je nikto kto by ma do tohto tajomstva zasvetil cize ak mate nejake skusenosti,kombinacie kludne mi napiste sem komentar alebo msg na FB stranku :)Rada sa priucim !!!
                                                             Jahodovo vanilkovy dzem
Potrebujeme:680 g jahod,nakrajanych
2 poh cukru
2 vanilkove lusky
1 citron,nastruhana kora a stava
Postup:Do misky si dame jahody,1 poh cukru ,vanilkove lusky (ktore sme prekrojili a pomocou spicky nozika vytiahli zrnka tie pridame do misky...ja osobne som pridala do misky aj lusky ktore mi potom ostali ).Premiesame az pokial nam jahodky zacnu pustat stavu a nechame odpocivat minimalne 2-3 hodinky maximalne 72 hodin.Napokon pridame odstate jahody so zvyskom (1 poh) cukru do hrnca.Privedieme k varu a nechame varit....Autorka odporucala nechat varit az pokial dosiahneme 104 C...Ja osobne nemam zavaraci teplomer tak som isla podla oka a varila som to az do momentu ked uz to len tak kludne bublalo (huste lepkave bubliny ),co mohlo byt cca 30-35 min ak ho chcete mat redsi  a hustejsi kludne varte 45-55 min to je uz o vasich osobnych preferenciach .Ja som ho chcela mat redsi tak som ho varila kratsie.
5 minut pred skoncenim varenia pridame citronovu koru a stavu.
Ja si vzdy sterilizujem pohare..VZDY....Dzem rozdelime do poharov prevratime hore dnom a nechame tak minimalne 2 hodinky.

















2 komentáre:

  1. Ahoj, podla fotiek si tam pridávala aj trochu masla? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) Dakujem ze si ma upozornila ja som na to celkom zabudla :) Ano pridala som tam aj trosku masla lebo som niekde citala/videla ze vdaka tomu to bude menej penit tak som to vyskusala :)

      Odstrániť