piatok 12. apríla 2013

Spanish chicken with chorizo and potatoes

Aj napriek tomu že zbožnujem trávit svoj cas v kuchyni obcas mam take nálady že sa mi jednoducho nechce stat pri sporáku.A uprimne keby nemusim tak ani nejem.V takýchto dnoch netužim po nicom inom iba po jedle pri ktorom nemusim stat a navyse bude chutit vynikajuco.A preto sa chcem s vami podelit o tento skvelý recept od Nigelly Lawson na ktorý jednoducho nedám dopustit.Nigella vo svojom originálnom recepte použila chorizo co je vlastne velmi korenistá saláma(ktorá sa pre mna stala velmi vysoko návykovou ) avsak si myslim že je uplne v pohode ak použijete iba obycajnu klobásku.
                                    SPANISH CHICKEN WITH CHORIZO AND POTATOES
POTREBUJEME:2krat 15 ml olivoveho oleja
                            12ks kuracieho mesa(ja som použila prsia a stehna)
                            750 g chorizo(nakrajanych na vecsie kusky)
                            1kg zemiakov(nakrajanych)
                            2 cervene cibule(nakrajanych)
                            2CL oregana
                          
POSTUP:Ruru si predhrejeme na 220C.Na pripravu použijeme 2 pekace ktore si natrieme olivovym olejom.Pridame kura(6 ks na 1 pekac) ktore si v oleji dobre obalime.Pridame chorizo,zemiaky,cibulu a posypeme oreganom.
Pecieme 1 hodinu .Po 30 min si v rure vymenime dolný pekac za horný.
                           

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára