sobota, 3. januára 2015

Hraskovo pancettove risotto

Jednu krasnu nedelu som zobrala do ruky knihu :Urban Italian od Andrew Carmellini a nasla v nej tento recept .Netrvalo dlho a stala som v kuchyni nad hrncom vychutnavajuc si super kremove risotto ktore chutilo uplne bozsky (Samozrejme este nikdy som neochutnala risotto ktore by bolo kremove a nechutilo by mi :) )
                                              Hraskovo pancettove risotto
Potrebujeme:5 poh kuracieho alebo zeleninoveho vyvaru
1 PL olivoveho oleja
1/2 poh pancetty nakrajanej na male kocky
1 mala cibula,nakrajana na jemno
2 poh arborio ryze
1 poh bieleho vina
2 poh hrasku
cierne korenie
1/2 poh nastruhaneho parmezanu
1 PL nasekanej petrzlenovej vnate
1 PL masla
sol
Postup:V hrnci si zohrejeme olivovy olej a pridame pancettu..Smazime cca 3 min a pridame cibulu.Nechame smazit pokial nam cibula zmakne.Pridame ryzu a poriadne premiesame .Vmiesame vino a nechame bublat kym sa nam absorbuje takmer cele vino..Naraz vlejeme 2 1/2 poh vyvaru a nechame bublat (samozrejme nezabudnite ho premiesavat)...Zvysok vyvaru si budeme postupne pridavat az pokial bude ryza hotova..Takmer pred koncom vmiesame hrasok.Vypneme ohen a pridame parmezan,petrzlen ,maslo,sol a korenie...A mozme papat ! :)














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára