pondelok, 31. marca 2014

Dusene kura na bielom vine s pecenym hroznom

Niekolko tyzdnov dozadu sme si s F pochutnali na tomto fantastickom obede.Nikdy v zivote som neuvarila nic lepsie.Naozaj.
                                            Dusene kura na bielom vine s pecenym hroznom
Potrebujeme:olej
1,5 kg kura (rozdelene na 8 casti..ja som si kupila rovno kuracie kusy.Okorenime,osolime)
4 cibule,nakrajane na mesiaciky
4 mrkvy,nakrajane na mensie kusky
2 cesnakove struciky,na jemno nakrajane
3-4 vetvicky rozmarinu( iba listky nasekane na kusky)
1 PL muky
300 ml bieleho vina
200 ml kuracieho vyvaru
600 g zemiakov (nakrajane na vecsie kusky)
biele a tmave hrozno
Postup:Ruru si predhrejeme na 190C.
Vo vecsej panvici alebo hrnci si zohrejeme olej na ktorom si osmazime kuracie kusky do zlatavo hneda z kazdej strany.Prelozime na tanier.Na panvicu pridame cibulu,mrkvu a cesnakove struciky a pomalicky nechame smazit cca 15 min na nizkom ohni az napokon zmaknu(ale nesmu byt zhnednute ).Napokon pridame k tomu kura s rozmarinom a mukou.Zvysime ohen na stredne silny a smazime par minut .Pridame k tomu vino,privedieme k varu a znizime ohen na najnizsie a nechame bublat az pokial sa omacka zredukuje az o polovicu.Pridame vyvar a zemiaky ,privedieme k varu .Vsetko prelozime na plech a dame piect na 30 min az pokial su zemiaky urobene a maso odpadava od kosti.
Hrozno si dame na plech polejeme olivovym olejom a dame piect na 20 min .Najlepsia vec na svete hrozno je sladucke a paradne skaramelizovane a ta stava ...:)
















Inspiracia:Jamie Oliver magazin

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára