sobota, 29. marca 2014

Bananovy chlebik s (crunchy) arasidovym maslom

Po 3 krasnych slnecnych tyzdnoch (nebola som si celkom ista ci som sa nevedomky pretransformovala pocas spanku do inej krajiny.Lebo takto Anglicko obvykle nevyzera ) prisiel dazd a zima.Dnes mam ist do prace a absolutne sa mi tam nechce.Zapalila som si vonavu sviecku (najlepsia vec na svete ,grapefruit+ limetka .Balzam pre dusu ) a pomaly som sa pustila do pripravy tohto uzasneho chlebika.Spajaju sa v nom moje 3 najoblubenejsie chute: Arasidove maslo+banan+ kusky cokolady.Tomu sa hovori rozmaznavanie.
Tento recept patri medzi moje oblubene (arasidove maslo !!!!bez arasidove masla absolutne odmietam zit,velmi velmi velmi vysoko navykove ).A hlavne toto je chlebik pri ktorom vas bude bavit priprava(nic narocne takmer ziadny bordel.High 5 bro :)) a napokon si na nom pochutite lebo jeho chut je proste neskutocna.
                                                 Bananovy chlebik s (crunchy) arasidovym maslom
Potrebujeme:1 1/2 poh hladkej muky+1PL pre kusky cokolady
1 poh+1PL krystaloveho cukru
1/2 CL soli
1CL sody bikarbony
3 banany,rozpucene vidlickou
1/2 poh rastlinneho oleja
2 vajicka (velkost L)
1/4 poh mlieka
1 poh crunchy arasidoveho masla crunchy je arasidove maslo s kuskami arasid).
110g cokoladovych kuskov
 Postup:Ruru si predhrejeme na 170C.Formu v kt budeme piect chlebik 
 si vymastime maslom a vysypeme mukou.V miske si zmiesame muku,cukor,sol a sodu bikarbonu. 
V dalsej miske si vymiesame banany,olej,vajicka,mlieko a arasidove maslo.Cokoladove kusky obalime v 1PL muky,pridame k zmesy a vsetko dobre premiesame.V muke si urobime v strede jamku do ktorej pomaly nalejeme bananovo arasidovu zmes a vsetko poriadne vymiesame.Cesto nalejeme do formy a dame piect na 1 hodinu az 1 hod a 10 min( ja som si to kontrolovala po 30 min kazdych 15 min.Istota je istota bola by vecna skoda ak by sa mi pripalila taka dobrota nie ?).Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut cca15 min vo forme a napokon vyklopime a nechame uplne vychladnut.



 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára