Je uplne normalne ze rano este pred 6 vstavate aby ste stihli nakupit,uvarit upiect vsetko pre navstevu ktoru ocakavate.Uplne normalnejsie ze v momente ked mate platit zistite ze ste si zabudli doma penazenku.Bezali domov aby ste zistili ze mate na ociach neumytu spiralu z predosleho vecera.Ked uz sa dostanete domov z nakupom z ktoreho vam takmer odpadli ruky zistite ze neviete kde ste dali vajicka.A tak nasleduje dalsi sprint do obchodu...Hlavny chod sa vam podari upiect na vybornu pretoze budme k sebe uprimny uz ste ho urobili tolko krat ze ho viete vyrecitovat o polnoci.Ale po prvy krat sa pustate do gastanoveho cheesecaku.Uz ste predtym spravili niekolko cheesecakov preto ste si uplne ista ze to bude mnamka ktora vsetkych sokuje.Ale v prvom rade to sokuje vas pretoze po 1 hodine pecenia ked otvorite ruru zistite ze miesto cheesecaku mate v tortovej forme uhol.Presne tak.Z nepochopitelnych pricin sa vam cheesecake proste totalne brutalne spalil a nie je ani najmensia sanca ze by ste to uhrali nejakou polevou..A tak rychlo googlujete novy recept samozrejme ze to musi byt nieco s gastanovym pyrem.Dole v kuchyni v nevybalenej taske na vas caka este jedno balenie tejto dobroty.A tak prichadza na rad tento uzasny Cokoladovo gastanovy krem od Nigelly Lawson (uplne bozska dama ktora vam prave zachranila kozu).Nasekate horku cokoladu na drobno,mlieko a krem zacnete zohrievat a napokon zistite ze miesto gastanoveho pyre ste omylom (!!!! )kupili sosovicu.Ehm,upozornujem ze to je asi 2 hodiny pred prichodom navstevy.Nasleduje dalsi sprint do obchodu so slzami v ociach .Ked uz sa vam konecne podari pripravit aj tento dezert.Hrdo urobite par fotiek a ulozite ho do chladnicky...Po tom co navsteva si pochutna na hlavnom chode idete rychlo vyslahat slahacku ktoru totalne preslahate ale nikomu to neprekaza :) a ako prva ochutnate tento krem (s fotografickou dokumentaciou samozrejme) a na vsetky utrapy toho dna uplne zabudnete.Lebo priatelia tento krem je doslova bozsky.Je to neuveritelne dobre a jednoduche.Zivot je krasny(a aj jednoduchsi) s dobrym jedlom v ruke !
Cokoladovo gastanovy krem
Potrebujeme:175g kvalitnej horkej cokolady
125ml smotany na slahanie (+ viac na slahanie cca 125 ml)
125ml plnotucneho mlieka
1 vajicko
250g sladeneho gastanoveho pyre
30ml (2PL) tmaveho rumu
Postup:Takze ak chcete mozte si tento postup urobit v mixeri alebo aj normalne rucne (akurat ze vam moze hrozit ze vam pri tolkom miesani odpadne ruka :).Cokoladu si rozdrvime v mixeri alebo nakrajame na male kusky nozom.V hrnci zohrejeme mlieko a smotanu az do bodu varu.Nalejeme to na cokoladu.Nechame stat asi 30 sekund a zapneme asi 30 sekund mixujeme.Cez otvor pridame vajicko a mixujeme dalsich 45sekund.Pridame rum a gastanove pyre a mixujeme az pokial sa nam to vsetko spoji do hladkej zmesi.Zmes rozdelime do poharikov (minimalne 125ml ) a ulozime do chladnicky na minimalne 4 hodiny.Napokon vyslahame zvysok slahacky a rozdelime na vsetky porcie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára