sobota, 23. februára 2013

Farfalle with carbonara and peas

Tento recept je môj najobľúbenejší.Nielenže je naozaj výborný ale bolo to prvé jedlo ktoré som si dovolila pripraviť pre môjho priateľa(ktorý je kuchár v jednej anglickej reštaurácii Poznámka:Ten muž bude ohrnať nosom nad všetkým a NIKDY si nedokáže odpustiť vetu :Ja by som to uvaril takto ........achhhhhhhh :))a chutilo mu to.Dokonca si naložil ďaľšiu porciu.(YES YES YES :D :D :)
Recept je naozaj veľmi jednoduchý a naozaj veľmi veľmi VEĽMI chutný(pomôže vám fakt  že u nás doma to zmizne vždy za pár minút ?? )
                                          Farfalle with carbonara and peas

Prísady: 445g Farfalle(mašličková cestovina )
             1 vajíčko
             100 ml smotany
             soľ,čierne korenie
             12 pásikov oravskej slaniny(ktorú si nakrájame na pásiky )
             3 hrste mrazeného hrášku
             2 hrste parmezánu
Postup:Najskôr si privedieme do varu osoľenú vodu do ktorej si pridáme farfalle a varíme.
           V miske si vyšlaháme vajíčko,smotanu ,soľ a čierne korenie.
           Slaninku si dáme na panvicu a smažíme až do chrumkava.
           Keď sú farfalle takmer hotové pridáme si k ním hrášok a povaríme 1-2 min(Vďaka tomu
           bude hrášok lahodný a sladunký).
           Cestovinu si precedíme a pridáme k nej slaninku.Všetko to dobre premiešame a pridáme
          si  vajíčkovo-smotanový mix.Táto chvíľa je naozaj veľmi dôležitá pretože vajíčko musíte
          pridaťešte k horúcej cestoviny čím sa vám uvaria ale nebudete mať z toho mať praženicu :)

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára