streda 13. augusta 2014

Red velvet cupcakes

Mam vo zvyku si pisat zoznam receptov ktore planujem pripravit co najskor ako sa len bude dat...Ale obcas celkom zabudam na zoznam a tak sa moze stat ze napr.Red velvet cupcakes ktore su neskutocne uzasne budu potichucky dupkat dva roky v zasuvke az pokial pride ich chvila...Ehm...Neberte si zo mna priklad a hned sa pustite do ich pripravy...Nestracajte svoj cas presne ako ja ..A ja po tomto uzasnom cupcakovom prebudeni sa pokusim polepsit :)
Recept je od znamej Hummingbird bakery ktora je celosvetovo preslavena vdaka svojim rozkosne vyzerajucim a neskutocne lahodnym cupcakom :)
POZNAMKA:Ja osobne som nemala doma biely vinny ocot a tak som ho uplne vynechale...a cupcakes to prezili ,aj napriek tomu boli vyborne ! :)
                                                            Red velvet cupcakes
Potrebujeme:60g masla ,izbovej T (nesoleneho)
150g krupicoveho cukru
1 vajicko
10g kakaa
cervene potravinarske farbivo (cca 2 CL)
1/2 CL vanilkoveho extraktu
120ml bieleho jogurtu,naturalny
150g hladkej muky
1/2CL soli
1/2CL sody bikarbony
1 1/2 CL bieleho vinneho octu
Na krem:300g praskoveho cukru
50g masla,izbovej T
125g cream cheese (philadelphia) studeneho priamo z chladnicky ..(ak bude izbovej T roztecie sa vam )
Postup:Ruru si predhrejeme na 170C.Muffin plech si vylozime papierovymi kosickami.
Maslo a cukor si vymiesame do hladka a pridame vajicko.
V mensej miske si urobime hustu pastu z kakaa,cerveneho farbiva a vanilkoveho extraktu.Ked bude hotova pridame do cesta a pomaly premiesavame az pokial sa nam cele zafarbi.Striedavo pridame muku a jogurt .Poriadne premiesame a vmiesame sodu bikarbonu,sol a ocot..Este raz poriadne premiesame a cesto porozdelujeme do kosickov.Dame piect na 20-25 minut.Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut.
Krem si pripravime zmiesanim masla s cukrom az do hladka..Napokon vmiesame cream cheese a poriadne premiesame az do krasne jemnuckeho a hladkeho kremu .Krem dame do cukrarskeho vrecka a zdobime :)
















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára