sobota 23. februára 2013

Farfalle with carbonara and peas

Tento recept je môj najobľúbenejší.Nielenže je naozaj výborný ale bolo to prvé jedlo ktoré som si dovolila pripraviť pre môjho priateľa(ktorý je kuchár v jednej anglickej reštaurácii Poznámka:Ten muž bude ohrnať nosom nad všetkým a NIKDY si nedokáže odpustiť vetu :Ja by som to uvaril takto ........achhhhhhhh :))a chutilo mu to.Dokonca si naložil ďaľšiu porciu.(YES YES YES :D :D :)
Recept je naozaj veľmi jednoduchý a naozaj veľmi veľmi VEĽMI chutný(pomôže vám fakt  že u nás doma to zmizne vždy za pár minút ?? )
                                          Farfalle with carbonara and peas

Prísady: 445g Farfalle(mašličková cestovina )
             1 vajíčko
             100 ml smotany
             soľ,čierne korenie
             12 pásikov oravskej slaniny(ktorú si nakrájame na pásiky )
             3 hrste mrazeného hrášku
             2 hrste parmezánu
Postup:Najskôr si privedieme do varu osoľenú vodu do ktorej si pridáme farfalle a varíme.
           V miske si vyšlaháme vajíčko,smotanu ,soľ a čierne korenie.
           Slaninku si dáme na panvicu a smažíme až do chrumkava.
           Keď sú farfalle takmer hotové pridáme si k ním hrášok a povaríme 1-2 min(Vďaka tomu
           bude hrášok lahodný a sladunký).
           Cestovinu si precedíme a pridáme k nej slaninku.Všetko to dobre premiešame a pridáme
          si  vajíčkovo-smotanový mix.Táto chvíľa je naozaj veľmi dôležitá pretože vajíčko musíte
          pridaťešte k horúcej cestoviny čím sa vám uvaria ale nebudete mať z toho mať praženicu :)

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára