piatok, 5. septembra 2014

Minestrone alla Milanese

Minestrone je najlepsia polievka v celom mojom svete (absolutne bez debaty ).Samozrejme v prvom rade ju zboznujem lebo je Talianska (a ako vsetci vieme milujem Taliansku kuchynu az tak velmi ze prevlada nad vsetky ostatne 80 %)...A  v druhom rade je ...neskutocne ale fakt ze neskutocne uzasna ...Tak vyborna ze ju varim vzdy ked mam minimalne 4 hodiny casu ..Pretoze verte mi urobit tuto polievku naozaj stoji za to ...A aby toho nebolo malo ..papame ju s parmezanom :)
                                                           Minestrone alla Milanese
Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja
30g masla
120g pancetty (alebo slaniny)
2 cibule ,nakrajane
4 -5 listkov salvie (potrhane na mensie kusky )
1 PL na drobno nakrajaneho petrzlenu
2 struciky cesnaku,nakrajane na drobno
2 mrkvy,nakrajane
2 zelerove stonky,nakrajane
2 zemiaky (225g) nakrajane
120g zelenych fazuliek,nakrajane na 2 cm kusky
225g cukety,nakrajana
225g konzerva nakrajanych rajcin
sol,cierne korenie
225g hlavkoveho kelu,nakrajaneho
150g ryze
400g konzerva malej hnedej fazule ( borlotti beans ,neviem ako sa to preklada )
cerstvo nastruhani parmezan
Postup:V panvici si rozohrejeme maslo a olej.Pridame pancettu a smazime 2 min.Pridame cibulu,salviu,petrzlen and smazime cca 5 minut.Vmiesame cesnak,mrkvu,zelerove stonky a zemiaky.Smazime cca 2 minutky a pridame zelene fazulky ,cuketu a dusime dalsie 2 minutky.Pridame 2,5 litra vody pridame rajciny,sol a cierne korenie.Prikryjeme pokrievkou a varime minimalne 1 1/2 hodiny.Minestrone sa moze varit az 3 hodiny a vobec sa toho nebojte zelenina sa vam nerozpadne a dokonca to bude chutovo este lepsie .
30 minut predtym ako ju chceme jest pridame kel a varime dalsich 15 minut.Pridame ryzu a fazulu a dobre premiesame .Varime az pokial bude ryza al dente....Podavame s parmezanom.











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára