pondelok, 20. mája 2013

Mini cheesecakes s jahodovou omackou


Toto je moj naoblubenejsi cheesecake vsetkych cias.Som si 100% ista ze ho nic neprekona.A aby ma netazila predstava ze mam doma obrovsky cheesecake ktory budem musiet zdolat sme si s priatelom dopriali tieto mensie verzie :D
                                      Mini cheesecakes s jahodovou omackou
Potrebujeme:
  • 2 1/4 poh rozdrvenych keksov
  • 3 PL krystaloveho cukru
  • 85g masla,roztopeneho
  • 230g cream cheese,izbovej teploty
  • 1 1/2 poh krystaloveho cukru
  • 3 PL hladkej muky
  • 4 vajicka
  • 2 CL vanilkoveho exktraktu
  • 1/2 poh kyslej smotany
  • 1/2 poh sladkej smotany
Postup:Ruru si predhrejeme na 180C. Pripravime si muffinovy plech ktory si vylozime papierovymi kosickami.V miske si zmiesame rozdrvene kekse,maslo a 3 PL krystal cukru.Do kazdeho kosicku dame 1 PL keksov,a roztlacime.Dame piect na 5 min.Vytiahneme z rury a nechame vychladnut.
V dalsej miske si zmiesame 1 1/2 poh krystal cukru a 3 PL hladkej muky.
Do dalsej misky si dame cream cheese a na vrch si vysypeme cukor-muku zmes.Pomocou elektrickeho mixera si to zmiesame do hladka.PO JEDNOM si pridame vajicka.Pridame vanilku,kyslu smotanu,sladku smotanu.ZmiesamePorozdelujeme si to do kosickov(ak nam na povrchu vzniknu bublinky odstranime ich ).Pecieme 20-23 minut(v strede by mali byt este nedopecene ..Neopovazte sa ich nechat v rure dlhsie ako stanoveny cas .Ak vam na povrchu zacnu praskat znamena to ze ste to uz prehnali :D )Po vytiahnuty z rury nechame vychladnut 1 hodinu.Potom si to ulozime do chladnicky na cca 2 hodinky.

Jahodova omacka:

Potrebujeme:450g jahod(ocistenych,prekrojenych na polku)
                    2PL praskoveho cukru
                    2CL citronovej stavy
Postup:Vsetko si to dame do kuchynskeho robota a mixujeme az do hladka.





                   


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára