štvrtok, 17. apríla 2014

Najlepsie pizza cesto (Jim Laheys method )+ Rajcinovo bazalkova pizza

Tento rok som zacala naozaj dobrymi receptami a jednym z nich su aj :Cookies s kuskami cokolady podla Jim Laheys.Ak ste ich este stale nevyskusali prichadzate naozaj o vela.Jim Laheys je proste genius a ja nedam dopustit na jeho knihu:My bread,the revolutionary no work,no knead method.Ak si chcete tento rok dopriat nejaku kvalitnu knihu tak prosim nevahajte a siahnite po tejto pretoze naozaj stoji za to...
                           Najlepsie pizza cesto (Jim Laheys method )+Rajcinovo bazalkova pizza
Potrebujeme :3 3/4 poh chlebovej muky
2 1/2 CL suseneho drozdia
3/4 CL soli
3/4 CL cukru
1 1/3 poh vody
olivovy olej na plech
400g plechovka pokrajanych rajcin
1/2 CL soli
2 CL olivoveho oleja
bazalka
mozzarella
Postup:Do misky si dame muku,drozdie,cukor a sol.Premiesame a pridame vodu.Pomocou ruky si to vypracujeme do cesta ( bude to celkom narocne ale nebojte sa skor ci neskor cesto pride dokopy )..Prikryjeme utierkou a nechame odpocinut pri izbovej T na 2 hodiny.
Ruru si predhrejeme na 260C.Ja som na svoju pizzu pouzila cele cesto pretoze mam velky plech ale ak chcete mozte si ho prekrojit na polku.Jednu polku schovame do chladnicky (na max 1 den) a druhu pouzijeme na pizzu.Na plech si rozotrieme olivovy olej a pomaly si nan roztiahneme cesto.Budte opatrny aby sa vam nepotrhalo.Ak budete mat pocit ze ho roztrhnete jednoducho pockajte par minut a pokracujte v rotrahovani.Napokon si na cesto rozotrieme rajcinovu omacku( tu si pripravime tak ze si dame konzervu rajcin,sol a olivovy olej do mixera,rozmixujeme do hladka),posypeme susenymi chilli paprickami.Pridame mozzarellu a bazalku (ktoru sme si predtym nakrajali na mensie kusky ).Dame piect na 18-20 min.












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára