štvrtok, 25. júla 2013

Obrateny ananasovy kolac

Predpokladam ze uz viaceri z vas poculi o Hummingbird bakery .A ak nie odporucam vam to hned vygooglit.Hummingbird bakery je svojimi sladkymi dobrotami celosvetovo preslavena a co je este lepsie pod jej menom vysli uz 3 knihy.Tri sladke knihy vdaka ktorym mozte mat doma svoju vlasnu sladku Hummingbird bakery kedykolvek sa vam zachcie :)Samozrejme ze ako ich verny fanusik ich mam vsetky doma a na kazdej jednej stranke mam zalozku MUSIM VYSKUSAT...ach :)Ich kolace ,muffiny,cupcakes a cookies vyzeraju tak neodolatelne ze mam problem si vybrat...Na mojom blogu ste uz predtym mohli najst od nich :Arasidove cookies a Cokoladove muffiny...Dnes pridavam tento uzasny recept.Je neuveritelne jemny,nadychany a prevonany uzasnym ananasom...Uverite ak vam poviem ze som polku zjedla sama ?(LEN polku...vdaka za dobrych znamych ktorym este stale zalezi na mojej postave :D
                                                    Obrateny ananasovy kolac
Potrebujeme:200g hladkej muky (extra na vysypanie tortovej formy )
200g krupicoveho cukru, (+3 PL na tortovu formu)
4 vajicka
200g zmeknuteho masla (extra na vymastenie formy)
2CL prasku do peciva
1/2 CL sody bikarbony
1/2 CL soli
90 ml ananasovej stavy (z konzervy)
6 kruzkov ananasu (z konzervy )
Postup: Ruru si predhrejeme na 170C.Tortovu formu si namastime maslom,vysypeme mukou :)
Maslo a cukor si pomocou elektr.mixera dobre zmiesame do hladka.Po jednom pridame vajicka.
V dalsej miske si zmiesame muku,prasok do peciva,sodu bikarbonu a sol.Pridame to k maslovej zmesy a dobre premiesame.Na zaver ide ananasova stava ktoru si dobre vmiesame do cesta.
Na tortovu formu (23cm) si vysypeme 3 PL cukru a na to poukladame ananasove kruzky tak aby sa pod ne nedostalo cesto.Na to vylejeme cesto a pecieme 35-45 min.Este predtym ako budeme chciet kolac vyklopit nechame ho troska VYCHLADNUT ( ak to budete ignorovat ako ja ananasy vam zostanu prilepene na forme :D :D :D












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára