piatok, 19. júla 2013

Broskynovy Cobbler

Dnes vam chcem predstavit tento uzasny kolacik.Cobbler je ovocny kolac ktory pochadza z Ameriky.Ja osobne som pouzila broskyne ale je iba na vas ake ovocie pouzijete.A mozem povedat ze som bola celkom milo prekvapena.Kolac bol chutny a velmi rychlo sa zaradil do mojho osobneho zoznamu kolacov ktore planujem este niekedy zopakovat:) (rada experimentujem a preto sa u nas len maloco opakuje :)
                                                              Broskynovy Cobbler
Potrebujeme:8 broskyn
1/2 poh cukru
1 1/4 poh hladkej muky +2 PL hl muky na broskyne
85g studeneho masla,nakrajaneho na kocky
1 CL prasku na pecenie
1/4 CL soli
2/3 poh sladkej smotany
Postup:Ruru si predhrejeme na 180C.
Broskyne si osupeme (Tu vam poradim jednu fintu : Broskyne si dame do horucej vody na 1-2 min az pokial sa nam supka bude dat krasne odlupit ),nakrajame na mesiaciky.Pridame 1/4 poh cukru a 2 PL muky,premiesame  a dame do pekaca.
Muku,cukor,prasok na pecenie,sol a maslo si dame do kuch. robota a dobre zamiesame az pokial nam vznikne tzv Mrvenicka.Pocas mixovania si pomaly pridame smotanu.Cesto bude jemnucke a vlacne .Pomocou PL si urobime na broskynach kopky z cesta 1-2 cm od seba vzdialene.Dame piect na 50-60 min alebo az do krasnej zlatavo hnedej farby !Mozme servirovat s vanilkovou zmrzlinou alebo slahackou..Co len chcete :)








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára