štvrtok, 25. apríla 2013

Cream Cheese babovka s jahodovym coulis


Vobec nebudem prehanat ak poviem ze po tomto recepte som pokukovala uz dobre 3 roky a vzdy ma nieco odradilo (ako obvykle:)Ked som dopiekla tuto uzasnu preuzasnu babovecku nadavala som sama sebe ze som stratila 3 roky dokonaleho pozitku.Babovecka je proste ...uzasna .A s jahodovym coulis je fenomenalna.Pre mna osobne to bola dobra zmena po uz dlhodobo zauzivanej cokoladovej babovke ktora nam uz vsetkym liezla hore krkom.Ak premyslate nad tym co to je to jahodove coulis dovolte mi povedat ze to je az smiesne jednoducha jahodova omacka .Ano presne tak.Smiesne jednoducha ale VYNIKAJUCA.Ktoru ked napriklad prelejete cez letne ovocie,pridate slahacku a mozme sa bavit o ovocnej polievke...Ked tuto coulis rozmixujete a pretlacite cez sitko bude dost riedka ale je potrebne ju dat  do chladu kde vam postupne zhustne.
                                      Cream cheese babovka s jahodovym coulis
Na babovku potrebujeme:1 1/2 poh zmeknuteho masla
230g cream cheese(ak ho nemate po ruke,kludne mozte pouzit tvaroh,mascarpone),izbovej T
3 poh cukru
6 vajicok
1 1/2 CL vanilkoveho extraktu
3 poh hladkej muky
Postup:Ruru si predhrejeme na 170C.Babovkovu formu si namastime a vysypeme mukou.
Maslo a cream cheese si pomocou elektrickeho mixera rozmixujeme do hladka.Pridame si cukor a mixujeme az to bude jemnucke a nadychane cca 5 min.Pridame si vajicka (vzdy iba po jednom a zakazdym to dobre rozmixujeme),vanilku a preosiatu muku.Ak pouzivate nesolene maslo kludne mozte pridat i stipku soli .
Cesto si vylejeme do babovkovej formy a dame piect na  1 1/4 hodiny.Po vybrati z rury nechame vychladnut aspon 20 min a vyklopime.Pokrajame na kusky a prelejeme jahodovym coulis.

Na pripravu jahodoveho coulis porebujeme:
2 poh(500g) jahod ktore pokrajane na kusky
1/4 poh vody
3 PL praskoveho cukru
1 PL citronovej stavy
Postup:Vsetky suroviny vlozime do kuchynskeho robota a mixujeme az do hladka.Napokon si to pretlacime cez sitko(na muku) a jadierka ktore nam v nom ostali vyhodime.Omacku dame do chladu.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára