Dlho predlho mi trvalo kym som sa rozhodla ze sem pridam tento recept.Nie je to kolac..Nie je to ani sladke.Ziadna muka,cukor ci maslo...Nastal cas pridat aj obycajne kazdodenne jedlo ktore si kazdy z nas vychutna hlavne pocas chladnejsich dni.Je to jedlo inspirovane anglickom.Ked som sem prisla mala som moznost travit cas s jednou britskou rodinkou ...a tak isto som ochutnala aj ich jedla...Cottage pie ?Uzas ..rychle jednoduche chutne a dobre na zahriatie.A preto viac nebudem mliet ale radsej sa s vami on rychlo podelim :)
Cottage pie
Potrebujeme:25g masla
2 stredne velke cibule,nakrajane na drobno
2 struciky cesnaku,nakrajanych na drobno
500g mleteho hovadzieho masa
25 g hladkej muky
1 vacsiu mrkvu,nakrajanu na kusky
500 ml hovadzieho vyvaru (ja som pouzila kuraci )
1 PL rajcinoveho pretlaku ( ale myslim ze mozte pouzite aj plechovku nakrajanych rajcin )
2 PL pazitky,nakrajanej
700 g zemiakovej kase
Postup:Ruru si predhrejeme na 180C.
V mensom hrnci si rozpustime maslo.Pridame cibulu a cesnak.Smazime 5 min pokial nam nezmeknu (vyhnite sa tomu aby vam zhnedli ).Pridame mlete maso.Smazime az kym nam cele nezhnedne.Pridame muku.Premiesame a povarime 1 min.Napokon pridame mrkvu,vyvar a rajcinovy pretlak.Osolime,okorenime.Dobre premiesame a znizime plamen na najnizsie a nechame pomalicky varit asi 10 min.Pridame pazitku.Zamiesame a napokon si to prelejeme do keramickej formy (alebo plechu alebo v com to len uznate za vhodne piect ).Navrch si rozotrieme zemiakovu kasu.A dame piect na 30 min.(Vrch musi byt zlatavo hnedy )
oki, pecie sa to :-) snad to bude vyzerat rovnako krasne a chutit este lepsie :-) dakujem za tip!
OdpovedaťOdstrániťAhoj dufam ze chutil :) Podaril sa ?:) Ja mam tengto cottage pie velmi rada lebo je jednoduchy a komfortny :)Niekde na nete som kedysi nasla recept v trosku inej verzii na tento cottage pie a bol zo sladkych zemiakov...Tak som ho min tyzden skusila plus som pridala bylinky a c.vino do masa a bola to veru svetova dobrota :)Cize da sa s nim naozaj pohrat :)Prajem pekny den :)
Odstrániť