piatok 23. januára 2015

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon som urobila uz niekolko krat a nadisiel cas aby som sa s vami on podelila.U nas je to velmi oblubena klasika na ktoru proste nedame dopustit..O tom ake je toto jedlo uzasne,komfortne a rozpravkovo chutne by som dokazala basnit cele hodiny..Ved si to len predstavte pocas uprsaneho chladneho dna kedy sa vam nechce vyliezt z postele...vsetko co urobite je ze si masko osmazite a vsetko hodite do hrnca,sup ho do rury a zabudneme na to aspon na 2 hodiny..A ked sa k hrncu napokon vratite bude tam na vas cakat neskutocne dobre,..chutne...rozpadavajuce masko...Hmmmm a ta vona ..:) 
Dufam ze som vas presvedcila a zajtra na obed mate Beef Bourginon...Recept je od Julie Child.
                                                    Boeuf Bourguignon
Potrebujeme:170g prerastenej slaniny
1.4kg hovadzieho zadneho (nakrajane na 2 cm kusky)
1 nakrajana mrkva
1 nakrajana cibula
sol
cierne korenie
1 PL muky
750 ml plneho mladeho cerveneho vinka (Beaujolais, Burgundske alebo Chianti)
500 ml hovadzieho vyvaru
1 PL rajcinoveho pretlaku
2 struciky cesnaku
1/2 CL tymianu
rozdrveni bobkovy list
18-24 malych cibuliek alebo salotiek
450g cerstvych sampinonov
Postup:Ruru si predhrejeme na 230C.Na panvici si vysmazime slaninu.Odlozime na bok.V tej istej panvici si  orestujeme maso do hneda.Maso aj slaninu dame do jedneho hrnca a pridame muku.Hrncom trosku potriaseme aby sa nam muka premiesala s masom.Hrniec dame do vyhriatej rury na 4 minuty.Vytiahneme z rury a potrasieme a opat vlozime do rury na dalsie 4 minuty.Napokon hrniec vytiahneme z rury.Ruru znizime na 160C. V panvici si orestujeme zeleninu.Zeleninu neustale premiesavame a napokon pridame do hrnca s masom.Pridame sol,korenie,vino,vyvar,cesnak (ten si nakrajame na drobno)tymian,bobkovy list a rajcinovy pretlak.V hrnci musi byt dostatok vina a vyvaru aby bolo maso zaliate.Hrniec dame do rury..Teplotu si regulujeme tak aby nam maso iba jemne bublalo..Varime  2 1/2 hodiny az 3 hodiny.Po kazdej pol hodine maso premiesajte a ochutnajte.Maso musi byt krasne makkucke.Zatial co sa nam maso pecie tak si pripravime hriby(nakrajame si na mensie kusky) a cibulku..Tie si jemne orestujeme  na masle az pokial budu hotove.Odlozime bokom.Ked je maso hotove tak ho este dochutime (ak je treba ) a pridame hriby s cibulkou ..Premiesame a mozme papat...Mozete papat len s chlebom alebo so zemiakov kasou.






































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára