Konecne sa uz aj ja mozem pochvalit dokonalou bolonskou omackou .Tak dlho som hladala spravny recept az som prestavala verit ...a ola la la ten den prisiel.Tento recept mam z jednej talianskej knihy (co ma hreje pri srdiecku :) a nemienim uz skusat ziadne ine.Bolonska sa u nas bude robit podla tohto receotu od teraz az navzdy.Autorky odporucaju aby sme nechali omacku bublat na najnizsom ohni 3 hodiny vdaka comu bude jemne...avsak ja som to nechala bublat iba 2 hodky(nestihala som ) a bola stale uplne fajn.F si tiez pochvaloval..Bolonsku podavame s pappardelle alebo tagliatelle..NIKDY spagety pretoze omacka vam ma obalit cestovinu ..Taktiez odporucaju aby sme si vzdy do malej panvicky dali cestoviny+2-3 PL bolonskej omacky,a na najnizsom ohni prihriali.Poriadne premiesali aby sa nam cestoviny obalili v omacke
Bolonska omacka
Potrebujeme:100g slaniny
1 cervena cibula,nadrobno nakrajana
1 mrkva,nadrobno nakrajana
2 celerove stonky,nadrobno nakrajane
1 kg mleteho hovadzieho masa
1 poh cerveneho vina
140g rajcinoveho pretlaku
2 hovadzie bujony
2 bobkove listky
sol,korenie
parmezan
Postup:V hrnci si vysmazime slaninu.Pridame cibulu,mrkvu,celerove stonky.Dobre premiesame a prikryjeme pokrievkou.Nechame dusit 10 min az do makka.Do toho napokon pridame maso a premiesame az pokial nam zhnedne.Vmiesame vino a nechame bublat 2 minutky (stale premiesavajuc ).
Pridame rajcinovy pretlak ,500ml vriacej vody a bujony.Dobre premiesame napokon osolime,okorenime a pridame bobkove listky.Znizime na najnizsi ohen,prikryjeme pokrievkou a nechame bublat 3 hodinky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára