Ked som prvy krat prisla do Britanie moja domaca mi pripravila masove gulky s rajcinovou omackou a spagetami.Och to bola basen pre dusu.Ta chut .Dokonala kombinacia chuti.A tak odvtedy hladam tie najlepsie masove gulky.Zatial sa mi celkom dari.
Ak ste este nikdy nepoculi o Manchego syre dovolte mi informovat vas ze ide o ovci syr ktory pochadza zo Spanielska ma bohatu kremovu chut s vyraznou az korenistou chutou.
O chorize ste uz pravdepodobne poculi ide o spanielsku salamu (klobasu) s paprikou.
Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja
2 salotky,nakrajane na drobno
1 strucik cesnaku,na drobno nakrajani
1 vajicko (velkost L)
500 g mleteho hovadzieho masa
200g choriza,na drobno nakrajaneho
400 g uvarenej ryze
200 Manchego syru,nastruhaneho
1 CL udenej papriky
100 g struhanky
nastruhana kora z 1 citrona
1 CL soli
3 PL nasekaneho petrzlenu
Postup:Ruru si predhrejeme na 220C.Plech si vylozime papierom na pecenie.Nezabudnite na to (ja som samozrejme zabudla ) inak sa vam gulky prilepia na plech.
Olej si zohrejeme v panvici a pridame salotku a smazime 2 minutky na najnizsom ohni.Pridame cesnak a smazime dalsich 5 min az pokial nam salotka zmekne.
Do vecsej misky si dame vajicko,pridame mlete maso,salotku,cesnak,chorizo,ryzu,udenu papriku,struhanku,citronovu koru,sol a petrzlen a pomocou ruk si to dobre premiesame.Vytvarujeme si gulky (5 cm ) a poukladame na plech s papierom na pecenie.Dame piect na 18-20 min.
Ja osobne som ich konzumovala s ciabattou ,rukolovym salatom a kyslymi uhorkami (najsamlepsia kombinacia na svete )ale ak chcete ine kombinacie vobec sa tomu nebrante.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára