Pecene citronove risotto
Potrebujeme:1 malu cibulu,nakrajanu
1 PL olivoveho oleja( ja som pouzila normalny olej,absolutne az do spiku kosti odmietem pouzivat olivovy olej na vysmazanie znici to chut a celkovo znehodnoti tak uzasny olej )
1 PL nastruhanej citronovej kory
2 CL nasekaneho cerstveho tymianu
1/2 CL susenych chilli papriciek
1/2 CL mleteho cierneho korenia
2 poh ryze (ja som pouzila Arborio)
950 ml kuracieho vyvaru
1 1/4 poh vody (ja som na tento krok totalne zabudla a preto bolo moje risotto suchsie ale chutovo este stale vyborne )
1 poh nastruhaneho parmezanu
sol
maslo na vytretie
Postup:Ruru si predhrejeme na 180C.Pekac na pecenie si vymastime maslom.
Nakrajanu cibulku si vymsazime do zlatava a pridame k nej tymian,susene chilli papricky,cierne korenie a citronovu koru.Dobre premiesame a len malinko zohrejeme.Vypneme ohen a odlozime nabok.Vo vecsej miske si zmiesame ryzu a parmezanu.Napokon si k tomu pridame cibulovu zmes a dobre premiesame.Nasypeme na pekac a zalejeme kuracim vyvarom a vodou.Dobre premiesame a dame piect do rury na 37-40 min.Po 20 min si to dobre premiesame.Po vytiahnuti z rury nechame trosku vychladnut 15 min a napokon osolime a dochutime .Ked servirujeme na vrch mozme pridat trochu citronovej kory,tymianu a parmezanu.
Inspiracia:Joy Wilson
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára