Medovo hruskova torta
Potrebujeme:Pre Skaramelizovane hrusky:3 hrusky
20 g nesoleneho masla
60 g medu
40 g krupicoveho cukru
Pre korpus:4 vajicka (velkosti L)
120 g krupicoveho cukru
40 g jemneho hnedeho cukru
120 ml buttermilk alebo bieleho jogurtu,natural ( uz som recept na Buttermilk uviedla niekolko krat v predchadzajucich receptoch)
120g medu
120 ml rastlinneho oleja
1 CL nastruhanej citronovej kory
280 g hladkej muky
1 1/2 CL prasku do peciva
1 CL sody bikarbony
1 CL mletej skorice
1 CL sol ( ja som dala menej )
Na Cream Cheese polevu :500g praskoveho cukru
100 g nesoleneho masla,izbovej T
250 g cream cheese ( studeneho,priamo z chladnicky)
50 g medu
skoricu na ozdobu ( moze nemusi byt )
Postup :Ruru si predhrejeme na 170C.Pripravime si 3 tortove formy ( 20 cm )-vylozime si ich papierom na pecenie.Ako prve si pripravime skaramelizovane hrusky :Hrusky si osupeme,zbavime sa jadrovnika.Nakrajame na mesiaciky ( z jednej hrusky budeme mat cca 12 kuskov ).Do hrnca si dame maslo,cukor a med.Na nizkom plameni si to zohrejeme (nezabudnite z casu na cas premiesat ) a ked sa nam to cele rozpusti pridame hrusky.Varime pokial nebudu zlate a makke.Vypneme plamen.
Na korpus:V miske si pomocou elektr.mixera vyslahame vajicka s oboma cukrami.V dalsej miske si zmiesame buttermilk / jogurt olej,med,olej a citronovu koru.Toto vmiesame pomocou elektr.mixera k vajicko cukrovej zmesy.Preosejeme si muku,prasok do peciva,sodu bikarbonu,sol a skorice.Pridame k predoslej zmesy a dobre zmiesame.Cesto si rozdelime medzi tortove formy a na vrch si pekne porozdelujeme skaramelizovane hrusky .Dame piect na 25-30 min ( zacnite si korpus kontrolovat po 20 min ,pomocou sparatka ).Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut.
Polevu:Pomocou elektr.mixera si opatrne vymiesame cukor a maslo ( z casti to bude vyzerat ako taka mrvenicka )Pridame cream cheese a med.Zvysime rychlost na mixeri a dobre premiesame. ( ak by ste tam mali hrudky nebojte sa len to dlhsie mixujte potom uplne zmiznu ).Polevu rozdelime medzi jednotlive vychladnute korpusy a natrieme nou cely povrch torty.
Vyzera famozne...určite vyskušam...
OdpovedaťOdstrániť