Kludne mozte pouzit miesto prosciutta i obycajne chlebove krutony (mojmu priatelovi viac smakovala tato verzia :)
Kremova hraskova polievka s chrumkavym Prosciuttom
Potrebujeme:1/2poh (2 vecsie salotky)salotky,nakrajanej
1PL(3 struciky ) cesnaku,nakrajaneho
4 poh kuracieho vyvaru
1 kg hrasku (ja som pouzila mrazeny)
6 kuskov prosciutta
dobry olivovy olej
cierne korenie
sol
Postup:V hrnci si zohrejeme 2 PL (30ml) olivoveho oleja a pridame salotku.
Osmazime (3-5 min) do zlatava a pridame cesnak.Smazime dalsiu minutku.Napokon pridame kuraci vyvar,hrasok,2 PL soli a 1 PL cierneho korenia.Privedieme k varu,znizime plamen a varime 5 min.Napokon to pomocou ponorneho mixera pekne rozmixujeme.Ochutnajte a ak bude treba este pridajte sol ci cierne korenie podla vasej chuti.
Ruru si predhrejeme na 220C.Prosciutto si poukladame na plech vylozeni papierom na pecenie a dame piect na 5-8 min az do chrumkava.
Ja osobne ( pred samotnou konzumaciou ) som si este pokvapkala trosku olivoveho oleja,ponorila platok prosciutta a pustila sa do mnamkovania :) :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára