Mini cheesecakes s jahodovou omackou
Potrebujeme:
- 2 1/4 poh rozdrvenych keksov
- 3 PL krystaloveho cukru
- 85g masla,roztopeneho
- 230g cream cheese,izbovej teploty
- 1 1/2 poh krystaloveho cukru
- 3 PL hladkej muky
- 4 vajicka
- 2 CL vanilkoveho exktraktu
- 1/2 poh kyslej smotany
- 1/2 poh sladkej smotany
V dalsej miske si zmiesame 1 1/2 poh krystal cukru a 3 PL hladkej muky.
Do dalsej misky si dame cream cheese a na vrch si vysypeme cukor-muku zmes.Pomocou elektrickeho mixera si to zmiesame do hladka.PO JEDNOM si pridame vajicka.Pridame vanilku,kyslu smotanu,sladku smotanu.ZmiesamePorozdelujeme si to do kosickov(ak nam na povrchu vzniknu bublinky odstranime ich ).Pecieme 20-23 minut(v strede by mali byt este nedopecene ..Neopovazte sa ich nechat v rure dlhsie ako stanoveny cas .Ak vam na povrchu zacnu praskat znamena to ze ste to uz prehnali :D )Po vytiahnuty z rury nechame vychladnut 1 hodinu.Potom si to ulozime do chladnicky na cca 2 hodinky.
Jahodova omacka:
Potrebujeme:450g jahod(ocistenych,prekrojenych na polku)
2PL praskoveho cukru
2CL citronovej stavy
Postup:Vsetko si to dame do kuchynskeho robota a mixujeme az do hladka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára