Cream cheese babovka s jahodovym coulis
Na babovku potrebujeme:1 1/2 poh zmeknuteho masla
230g cream cheese(ak ho nemate po ruke,kludne mozte pouzit tvaroh,mascarpone),izbovej T
3 poh cukru
6 vajicok
1 1/2 CL vanilkoveho extraktu
3 poh hladkej muky
Postup:Ruru si predhrejeme na 170C.Babovkovu formu si namastime a vysypeme mukou.
Maslo a cream cheese si pomocou elektrickeho mixera rozmixujeme do hladka.Pridame si cukor a mixujeme az to bude jemnucke a nadychane cca 5 min.Pridame si vajicka (vzdy iba po jednom a zakazdym to dobre rozmixujeme),vanilku a preosiatu muku.Ak pouzivate nesolene maslo kludne mozte pridat i stipku soli .
Cesto si vylejeme do babovkovej formy a dame piect na 1 1/4 hodiny.Po vybrati z rury nechame vychladnut aspon 20 min a vyklopime.Pokrajame na kusky a prelejeme jahodovym coulis.
Na pripravu jahodoveho coulis porebujeme:
2 poh(500g) jahod ktore pokrajane na kusky
1/4 poh vody
3 PL praskoveho cukru
1 PL citronovej stavy
Postup:Vsetky suroviny vlozime do kuchynskeho robota a mixujeme az do hladka.Napokon si to pretlacime cez sitko(na muku) a jadierka ktore nam v nom ostali vyhodime.Omacku dame do chladu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára