štvrtok, 1. októbra 2015

Minestrone podla Nigelly Lawson

Posledne dni ma trapila chripka a co moze byt lepsie ako tepla polievka ? Hoci sa mi nesplnilo zelanie ze by mi ju niekto uvaril kedze som sa nemohla odlepit od postele vobec mi nevadilo opet vkrocit do kuchyne.Je to miesto kde travim svoj cas najradsej .Recept som nasla v jednej z Nigellinych knih (vzdy ked mi je na nic tak ich listujem pretoze ma dokazu akosi utesit ) a hned som sa pustila do pripravy.Polievka je jednoducha a rychla a samozrejme aj velmi chutna.Urcite ju budem opet varit hlavne pocas chladnejsich dni.
                                                        Minestrone podla Nigelly Lawson
Potrebujeme:2PL olivoveho oleja
1 por,nakrajany na drobno
1 cuketa,nakrajana na drobne kocky
priblizne 225g nasekaneho hlavkoveho kelu
50-75g zelenych fazuliek ,nakrajane na mensie kusky (2 cm)
1 liter zeleninoveho vyvaru
100g cestoviny (ja som pouzila ditalini )
sol a cierne korenie
parmezan
Postup:Olej si zohrejeme v hrnci a pridame por a cuketu a varime na stredne velkom ohni asi 5 minut.Vmiesame hlavkovy kel,zelene fazulky a varime dalsich 5 minut.Napokon pridame vyvar a cele to privedieme k varu.Ohen dame na najnizsie,hrniec prikryjeme pokrievkou a nechame bublat 20 minut.Po 20 minutach opet privedieme k varu a pridame cestovinu.Nechame varit az pokial je cestovina hotova.Vypneme ohen.Osolime,okorenime a polievku nechame odpocivat 10-40 minut predtym ako ju chceme jest.
Polievku rozdelime do tanierov a posypeme nastruhanym parmezanom .





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára