pondelok 3. novembra 2014

Pecene tekvicove risotto

Tak toto risotto bolo u nas doma velkym hitom..Priprava je jednoducha ..cakacia doba 40 minut a potom boom ...neskutocna dobrota.Rada skusam nove prichute a variacie a kedze tekvicu uplne zboznujem ..toto risotto bolo ..naozaj neskutocne dobre :)
Pecene tekvicove risotto
Potrebujeme:1 salotku nadrobno nakrajanu
2 struciky cesnaku,nadrobno nakrajane
1 1/2 poh Arborio ryze
1 maslova tekvica,olupana,ocistena a nakrajana na 1cm kocky
4 poh (1liter ) zeleninoveho vyvaru
olivovy olej
sol
cierne korenie
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Do hrnca si dame olej,salotku a cesnak.
Ked salotka zmekne pridame si ryzu a neustale premiesavame 4-5 min.
Pridame biele vino,sol a cierne korenie...Nechame varit az pokial sa nam vino uplne zredukuje...Pridame tekvicu a zeleninovy vyvar.Dobre premiesame.Prikryjeme pokrievkou a dame piect na 40 min az pokial bude risotto hotove...











1 komentár: