pondelok 18. novembra 2013

Zmrzlina z granatoveho jablka

Viem si predstavit ako neveriacky krutite hlavou ked citate tento recept na zmrzlinu v strede NOVEMBRA.Ale dovolte mi dostat vas do zmrzlinovej vlny aj pocas chladnejsich dni.
Vcera som sa pustila do pripravy tejto bombastickej zmrzliny ktoru som dnes jedla na ranajky.Bol to cisty nebesky zazitok.Pretoze toto je pre mna Cislo 1 : V zmrzlinovom rebricku.
Musela som zjest vsetky 4 kopceky na jeden sup aby som uverila ze som skutocne urobila nieco tak dobre doma.Asi by som mala priznat ze vcera som vylizala misku v ktorej som ju pripravovala lebo som si NEMOHLA pomoct.Naozaj je fantasticka.A navyse...ked ju posypete kuskami gratanoveho jablka ...potesi to nielen chutove bunky ale aj oci ..Tak sup sup do kuchyne ! Na co este cakate :)
POZNAMKA : Ja som robila iba polovicnu davku 
                                                       Zmrzlina z granatoveho jablka
Potrebujeme:2 granatove jablka ( + jadierka z dalsieho g.j. na ozdobu )
1 limetku
175 g praskoveho cukru
500ml sladkej smotany
Postup : Z granatovych jablk a limetky vytlacime stavu.Pridame k nim praskovy cukor a miesame pokial sa nam v nich nerozpusti.Pridame smotanu a vyslahame do polotuha.Zmrzlinu si dame do vzduchotesnej nadoby ktoru dame do mraziaka na min:4 hodiny a ideal je cez noc :) ( Ja som ju mala cez noc )












2 komentáre:

  1. Ahoj Deni, mám doma zmrzlinovač od Delongi, myslíš že by sa to dalo robiť aj v tom? Milujem totiž granátové jablká (aj môj 3 ročný syn). Ako odšťavuješ tie jablká, resp. na čom? Pretlačíš to iba cez husté sitko?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Mirka :) Ja osobne si myslim ze by s tim nemal byt ziadny problem ...Vsetky zmrzliny ktore sa robia v zmrzlinovaci sa daju bez problemov spravit aj v mrazaku..Ja som nepouzila zmrzlinovac ..lebo nie kazdy ho ma A snazim sa hladiet na ten fakt ..Zmrzliny ktore sa robia v mrazaku sa vacsinou musia premiesat kazdych 30 min pocas
      3 hodin aby sme sa zbavili krystalikov ladu...Tato zmrzlina bola vynimocna v tom ze aj napriek tomu ze som ju vobec nepremiesavala vobec v sebe nemala kusocky ladu :) Cize ano mozes pouzit zmrzlinovac :)Ja som si granatove jablka pretlacila cez sitko :)A mozem ti tuto zmrzlinu iba odporucit ja tiez milujem granatove jablka a dobre som si na nej pochutila :) Dufam ze som ti aspon trosku pomohla a ze zmrzlina bude chutit :) Prajem pekny dnik
      Denisa

      Odstrániť